A Magyar Levéltárosok Egyesülete és Budapest Főváros Levéltára a nemzetközi levéltári naphoz kapcsolódóan rendezi meg az I. Levéltári Pikniket.

 

 Az I. Levéltári Piknik a Magyar Levéltárosok Egyesülete és Budapest Főváros Levéltára közös eseménye, amely keretében elindításra kerül a Nyitott Levéltárak 2017 országos programsorozat, valamint “A pesti serfőzéstől a sörgyártásig” és a “Prost Heidelberg!

A heidelbergi sörfőzdék és sörözők története” című kiállítások nyitó ünnepsége is.
A kétnapos rendezvényen az ország számos levéltára és közgyűjteménye mutatkozik be a levéltár udvarán, ahol a kiállító intézmények standjain kívül színes programok is várják a látogatókat.

A két nap folyamán több tárlatvezetésre, levéltári sétára, intézmény bemutatóra, kézműves foglalkozásra és filmvetítésre is sor kerül.

A szervezők szeretnék, ha a családok is kilátogatnának, szétnéznének a levéltárban, ezért szombaton bohócok, artisták, állatsimogató, arcfestés és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket.
A Levéltári Piknik központi témája a gasztronómia, amelyhez kapcsolódóan lacikonyhával, rózsafagylaltokkal és kézműves sörökkel várják a szervezők a látogatókat.
További információkért érdemes ellátogatni a Magyar Levéltári Portálra (http://archivportal.hu/hu/i-leveltari-piknik/) és a Magyar Levéltárosok Egyesületének Facebook oldalára (www.facebook.com/magyarleveltarosokegyesulete).

Kiadó: Budapest Főváros Levéltára (MTI-OS)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s